Der Spiegel: Angela Merkel a decis să candideze pentru un nou mandat în 2017

Der Spiegel: Angela Merkel a decis să candideze pentru un nou mandat în 2017

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. FOTO AP

Publicaţia „Der Spiegel” informează într-un articol publicat sâmbătă faptul că Angela Merkel, cancelar al Germaniei din 2005, a decis să candideze pentru un al patrulea mandat şi a început deja pregătirile pentru campania din 2017, informează „Le Figaro” şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Merkel a decis, evident, să candideze din nou în 2017”, susţine „Der Spiegel” care menţionează că liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a avut recent o întâlnire cu secretarul general al formaţiunii, Peter Tauber, directorul său de campanie, şi cu Klaus Schueler, managerul politic al CDU, pentru a discuta despre strategia viitoarei campanii.
 
„Operaţiunile de campanie ar trebuie să aibă baza la sediul de partid al CDU. În urma întâlnirii, a început recrutarea personalului de campanie”, adaugă sursa citată, potrivit Reuters.
 
Peter Tauber a refuzat să comenteze ştirea apărută în „Der Spiegel”, la fel ca şi alţi reprezentanţi de seamă ai CDU.
 
Merkel, care a împlinit 61 de ani pe 17 iulie, a evitat deocamdată o declaraţie publică despre o eventuală nouă candidatură, chiar dacă, într-un discurs ţinut anul trecut la Koln, a făcut o aluzie în acest sens. Cancelarul Germaniei este în aceste zile plecată în vacanţă, în Alpi. 
 
Constituţia Germaniei nu precizează o posibilp a mandatelor de cancelar pe care le poate avea un reprezentant.  Precedentul cancelar creştin-democrat, Helmut Kohl, a condus guvernul federal timp de 16 ani, înainte de a pierde, în 1998, al cincilea mandat în favoarea social-democratului Gerhard Schroeder. 
 
Merkel se bucură în con întinuare de o mare popularitate, Germania fiind văzută o ţară puternică şi în urma efortului depus de actualul cancelar de a menţine stabilitatea în UE.
 
Unul din liderii Partidului Social-Democrat, prim-ministrul landului Schleswig-Holstein, Torsten Albig, a declarat recent că SPD nici măcar nu ar trebui să desemneze un contracandidat în 2017 deoarece Merkel „face o treabă excelentă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările