Deplasare de trupe în Polonia în contextul exerciţiilor militare ruse Zapad VIDEO

Deplasare de trupe în Polonia în contextul exerciţiilor militare ruse Zapad VIDEO

Foto Arhivă

Armata poloneză trimite militari şi vehicule către frontiera de est, ca reacţie faţă de exerciţiile militare Zapad-2021 de săptămâna aceasta ale Rusiei şi Belarusului, relatează Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste manevre au loc în contextul unor tensiuni între Moscova şi statele membre NATO, inclusiv Plonia, care se teme de o invazie rusă a teritoriului polonez, aşa cum s-a întâmplat în 2014 în Peninsula ucraineană Crimeea.
 
”Cel mai important lucru este ca Polonia şi polonezii să fie în siguranţă. De aceea ne-am deplasat trupele”, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak.
 
Rusia este o obişnuită a unor demonstraţii de forţă la frontieră.
 
 
Din patru în patru ani, Moscova mobilizează mii de militari în cadrul exerciţiilor militare Zapad (Vest, în rusă), al căror obiectiv este să simuleze un răspuns la o agresiune externă.
 
În contextul actualelor tensiuni, aceste manevre ruseşti sunt urmărite extrem de atent de către serviciile militare occidentale de informaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările