Declaraţii rasiste ale unui viceprimar din Franţa: „Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi”

Declaraţii rasiste ale unui viceprimar din Franţa: „Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi”

Nomazii şi-au instalat un adevărat cătun de 150 de căruţe într-un oraş din vestul Franţei

Viceprimarul oraşului francez Cholet, Gilles Bourdouleix, a declarat duminică dimineaţa că „Hitler nu a putut omorî suficient de mulţi ţigani” atunci când s-a adresat unor romi nomazi care şi-au instalat rulotele în oraşul pe care îl administrează. Ulterior, politicianul s-a apărat, dar superiorii săi din cadrul Uniunii Democraţilor Independenţi (UDI) evaluează în prezent modalităţile de sancţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bourdouleix a vizitat duminică un teren închiriat de la marginea oraşului din vestul Franţei, închiriat agricultorilor, şi a întâlnit mai mulţi ţigani nomazi care şi-au instalat aproximativ 150 de căruţe. Oficialul a cerut străinilor să părăsească terenul, având o atitudine ostilă şi un ton ridicat, potrivit ziarului francez „L`Express”.

Însă romii l-au ridiculizat pe vicepremier şi au imitat salutul nazist, în semn de revoltă faţă de atitudinea autoritară. Acela a fost momentul în care Bourdouleix a răspuns cu furie: „Cum adică, Hitler nu a putut omorî suficient de mulţi ţigani”.

Luni dimineaţa, oficialul s-a apărat. „Am murmurat: Dacă ar mai fi trăit Hitler, i-ar fi omorât”. Doar am murmurat. Cum ar fi putut un reporter aflat la 2,50 metri depărtare de mine să înţeleagă ce am spus?”, a întrebat retoric viceprimarul.

Însă Fabien Leduc, reporterul ziarului „Le Courrier de l'Ouest” care s-a aflat duminică alături de Bourdouleix şi care a publicat articolul cu declaraţia politicianului, nu numai că a auzit, ci a şi înregistrat replica incriminatorie. Jurnalistul a promis că va publica înregistrarea pe site-ul ziarului, deşi viceprimarul a avertizat că va da în judecată „Le Courrier de l'Ouest”, acuzându-l de calomnie.

Conducerea UDI a reacţionat imediat după aflarea evenimentului, iar politicienii s-au reunit pentru a discuta măsurile care ar trebui aplicate. Jean-Louis Borloo, liderul partidului de dreapta din care face parte viceprimarul din Cholet, a condamnat în termeni vehemenţei declaraţiile rasiste.

În cazul în care înregistrarea jurnalistului francez confirmă acuzaţiile, Bourdouleix riscă să fie exclus de colegii săi de partid. Pactul fondator al Uniunii Democraţilor Independenţi subliniază că valorile comune membrilor ei sunt „respectul pentru celălalt, ascultarea şi dialogul, toleranţa şi moderaţia în exprimare”.

 


Alte ştiri asemănătoare:

Presa italiană atacă România: „Ne trimiteţi infractori, vă trimitem investitori!”

Ne trimiteţi criminali, vă trimitem investitori. Acesta pare să fie mesajul italienilor către români, enunţat într-un editorial incisiv apărut în ziarul „Il Giornale”, cotidian de dreapta care aparţine familiei Berlusconi.

Ce-i mai preocupă pe norvegieni – rromii, românii şi alţi imigranţi

Agenda Norvegiei, Imigranţi – Problema rromilor rămâne importantă pentru locuitorii norvegieni şi influneţează în prezent relaţiile Norvegia – România. Companiile norvegiene preferă să angajeze cetăţenii proprii în detrimentul străinilor.

Cum trăiesc mai mulţi imigranţi români din Anglia lângă o groapă de gunoi

Peste 50 de români trăiesc în mizeria unei gropi de gunoi din nordul Angliei, refuzând să renunţe la condiţiile insalubre de trai în ciuda eforturilor autorităţilor locale. Românii susţin că pot câştiga mai mulţi bani ca lucrători imigranţi decât dacă ar munci acasă.

Ministrul german de Interne promite măsuri mai dure împotriva românilor şi a bulgarilor, pe care i-a numit „imigranţii sărăciei“

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a promis vineri înăsprirea măsurilor împotriva „imigranţilor sărăciei“, în special români şi bulgari, acestea urmând să includă expulzarea şi interdicţia de călătorie, relatează Der Spiegel, în ediţia electronică.

Peste 90% din furturile la bancomate din Marea Britanie sunt comise de români

Peste 90 la sută din furturile din bancomate înregistrate în Marea Britanie sunt comise de imigranţi români, anunţă autorităţile, precizând că numărul infracţiunilor de acest fel s-a triplat, relatează „The Daily Mail” în ediţia online.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările