Decizie fără precedent. Toate slujbele ţinute de Papa Francisc de Paşti vor avea loc fără public, din cauza pandemiei Covid-19

Decizie fără precedent. Toate slujbele ţinute de Papa Francisc de Paşti vor avea loc fără public, din cauza pandemiei Covid-19

Pia'a Sf#ntul Pentru din Vatican

Toate slujbele pe care Papa Francisc le va ţine de Paşti vor avea loc fără public, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Vaticanul duminică."Din cauza actualei urgenţe de sănătate internaţionale, toate sărbătorile liturgice din Săptămâna Sfântă se vor desfăşura fără prezenţa fizică a credincioşilor", a scris într-un comunicat de presă Prefectura Casei Pontificale.

Ştiri pe aceeaşi temă

n acelaşi comunicat, Vaticanul precizează că "până pe 12 aprilie, audienţele generale ale Sfântului Părinte şi recitările rugăciunii Angelus vor putea fi văzute doar prin streaming pe site-ul oficial Vatican News.
 
Acasta decizie este una fără precedent în epoca modernă. Slujbele din patru zile ale Săptămânii Mari atrag, de regulă, zeci de mii de oameni la Roma şi Vatican.
 
Până pe 12 aprilie, Duminica Paştelui, toate audienţele şi binecuvântările de duminică ale Papei vor fi transmise online şi la TV, fără participarea enoriaşilor.
 
Aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în întreaga lume, cu un total de 142.539 de cazuri confirmate, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 
Dintre cele 9.769 de cazuri noi, aproape 7.000 au fost înregistrate în ţări din Europa, în timp ce în China au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS, scrie Agerpres.
 
Numărul deceselor de COVID-19 în lume este 5.393, iar dintre acestea 438 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.
 
Italia a rămas cel mai grav afectată în ultimele zile, cu 2.547 de cazuri noi şi 252 de decese, în timp ce în Spania situaţia a continuat să se agraveze cu 1.266 de persoane contaminate şi 120 de decese.
 
În Italia, numărul total de pacienţi cu COVID-19 este de 17.660, iar în Spania 4.231, ceea ce o face a doua ţară europeană cu cea mai mare rată de contagiune.
 
În lume, Iranul este locul în care coronovirusul se răspândeşte cel mai rapid cu 1.289 de cazuri şi 514 decese.
 
În Asia, situaţia se îmbunătăţeşte, deoarece pe lângă China, şi Coreea de Sud are cifre îmbucurătoare: doar 107 cazuri şi 6 decese în ultimele 24 de ore.
 
Treisprezece noi ţări au anunţat cazuri de infectare, totalizând 135 de ţări sau teritorii afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările