De ce regiunea Chianti este una dintre destinaţiile favorite ale oligarhilor roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peisajele superbe ale Toscanei au fost mult timp preferate de vizitatorii britanici, însă în ultima perioada această regiune începe să fie un loc unde vin oligarhii ruşi, atât pentru a putea trăi într-un mediu cu o importantă cultură, dar mai ales pentru a evita sancţiunile impuse de occidentali ţării din care provin, potrivit „The Guardian”.

Unul din motivele stabilirii milionarilor ruşi în Toscana este faptul că vor să-şi continue afacerile din zona apuseană, lucru dificil dacă ar fi rămas în Rusia şi ar fi fost vizaţi de o parte din sancţiunile impuse de UE sau SUA în materie financiară, răspuns al statelor occidentale la modul în care au ales să acţioneze cei de la Moscova în cazul Ucrainei.

„Incursiunea rusă” în Toscana are loc la 20 de ani de la moartea lui Harold Acton, cel care a promovat prin scrierile sale această zonă şi care i-a încurajat pe britanice să vină în Italia pentru a-şi petrece vacanţele. Însă, Toscana pare să se schimbe după cum arată şi Dimitri Corti, şeful unei agenţii imobiliare din Florenţa: „Suntem interesaţi mai puţin de piaţa din Marea Britanie – aceasta cheltuieşte puţini bani”. Este mult mai uşor să găseşti ruşi cu bani dispuşi cumpere o casă frumoasă în această zonă a Italiei.

De asemenea, noii clienţi au şi pretenţii. Vor să stea în locuri noi ale Italiei, unde comunitatea rusă să nu fie omniprezentă. Astfel, o parte din milionarii ruşi evită Forte dei Marmi, considerând că aici sunt „prea mulţi ruşi”. Prin urmare, aleg să meargă, de exemplu, la băile termale din Montecatini Terme, un oraş balnear la jumătatea drumului dintre Forte dei Marmi şi Florenţa.

Soţia marchizului Ludovico Gavotti susţine că zona cunoaşte schimbări profunde: „Această zonă obişnuia să fie un fel de colonie englezească dar acum are loc o schimbare epocală (…) Englezii? Au fost domni. Acum locul lor este luat de către ruşi”, afirmă distinsa doamnă.

Este un timp numai bun de relaxare, o frumoasa casă din secolul al XIX-lea, înconjurată de piscine, parcuri şi plantaţii de lămâi din jurul oraşului Lucca. Pentru casa menţionată este cerut un preţ de opt milioane de euro, familia Gavotti luptându-se cu impozitele mari, iar bogaţii ruşi pot să-şi permită

Cele mai vizate case sunt cele aflate în preajma dealurilor din oraşul Lucca, trei imobile foarte importante fiind cele care în urmă cu aproape 200 de ani au fost locuite de surorile lui Napoleon: Elisa, Pauline şi Carolina. Casa Carolinei este cea deţinută în prezent de marchizul Gavotti. Pe linie paternă, Gavotti se trage din familia nobilă Gavottis din Genova, ale cărei prime menţionări încep cu aproape 1000 de ani în urmă.

Un moment important pentru promovarea oraşelor din această zonă a fost vizita soţiei premierului rus Dmitri Medvedev, Svetlana Medvedeva. Numărul turiştilor ruşi a ajuns în anumite localităţi şi la 50.000 de persoane în decursul unui an.

„Regiunea Chianti din Toscana este în continuare anglo-saxonă”, a declarat Ian Heat, un englez care lucrează pentru agenţia imobiliară Lionar. „Dar preţurile sunt exagerate. Cine vrea să plătească milioane pentru o fermă, atunci când poţi cumpăra o vilă cu fresce în apropiere de Lucca? Ruşii nu sunt proşti şi ei recunosc o afacere bună”, a adăugat Heat. De asemenea, ruşii încep să se obişnuiască şi cu specialităţile locului, dieta alimentară şi nu aruncă întotdeauna cu banii, aşa cum s-ar crede, sau cum sunt unele poveşti, mărturiseşte englezul de Lionar.

Un om foarte cunoscut în Italia, prinţul Ottaviano de Medici di Toscana, un descendent al familiei Medici, a criticat în vară închirierea unui imobil florentin care a aparţinut familiei sale, pentru nuna vedetei Kim Kardashin. Însă, prinţul Ottaviano a salutat venirea ruşilor şi a precizat că Dostoievski şi-a scris romanul „Idiotul” în perioada petrecută la Florenţa.       

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite