De ce un distrugător britanic pleacă în misiune cu singurul portavion nuclear francez

De ce un distrugător britanic pleacă în misiune cu singurul portavion nuclear francez

Distrugatorul HMS Duncan FOTO royalnavy.mod.uk

Distrugătorul britanic HMS Duncan a părăsit portul Portsmouth pentru o misiune cu singurul portavion nuclear francez, Charles de Gaulle, care s-a întors pe mare săptămâna trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Ministerul britanic al Apărării anunţă mobilizarea HMS Duncan în cadrul unui grup aeronaval al Marinei franceze.

„Această operaţiune implicând portavionul (Charles de Gaulle, n. red.) constituie o ocazie ideală pentru a demonstra importanţa primordială a HMS Duncan în calitate de unul dintre cele mai avansate distrugătoare din lume“, a declarat căpitanul navei, Tom Trent, citat de Sputnik News.

Potrivit ministerului britanic, participarea HMS Duncan la operaţiunea franceză va facilita prima desfăşurare într-o misiune similară a portavionului HMS Queen Elisabeth.

Portavionul Charles de Gaulle

Pe 5 martie, portavionul Charles-de-Gaulle a plecat în misiune după 18 luni de „staţionare din cauze tehnice majore“. Grupul aeronaval format în jurul Charles de Gaulle va desfăşura misiuni maritime şi aeriene în estul Mării Mediterane, dar şi în Oceanul Indian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările