De la 15 iunie, în Ucraina începe mobilizarea femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femei înrolate în Armata ucraineană defilează în pantofi cu toc, la Kiev, 2 iulie 2021 Foto AFP
Femei înrolate în Armata ucraineană defilează în pantofi cu toc, la Kiev, 2 iulie 2021 Foto AFP

Şeful Statului-Major General al Armatei ucrainene a dat un ordin de începere a mobilizării femeilor. Documentul semnat a fost publicat de expertul militar rus Boris Rojin, comunică publicaţia rusă Pravda.ru.

General-locotenent Serghei Şaptal a ordonat centrelor de completare a Forţelor armate ucrainene ca până la 15 iunie să pregătească lista femeilor care sunt înrolate. Până la sfârşitul lunii, comandamentele militare trebuie să înroleze toate femeile ucrainene cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Se arată că femeile sunt mobilizate pentru „completarea neîntreruptă a efectivului”. Administraţiile militaro-civile din Dnepropetrovsk, Kiev, Kirovograd, Nikolaev, Odesa şi Harkov sunt obligate să organizeze centre suplimentare de cazare şi instruire militară pentru persoanele mobilizate.

Preşedinţele Volodimir Zelenski a respins petiţia privind ridicarea interdicţiei pentru bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani de a părăsi Ucraina, transmite Kyiv Independent.

Zelenski a precizat că, în conformitate cu articolul 17 din Constituţie, protejarea suveranităţii Ucrainei este responsabilitatea poporului său.

În acelaşi timp, articolul 64 din Constituţie permite ca drepturile şi libertăţile să fie limitate în timpul legii marţiale care a fost în vigoare din 24 februarie.

Zelenski declara recent că Ucraina pierde pe câmpul de luptă până la 100 de soldaţi în fiecare zi.

Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la invadarea ţării de către Rusia în februarie, potrivit unui consilier militar al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite