David Cameron recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore, precizând că le-a vândut în anul 2010, informează postul ITV, citat de BBC News online.

David Cameron a declarat că el şi soţia sa au deţinut fonduri în valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) într-o investiţie offshore.

Şeful Executivului britanic a precizat că a vândut acţiunile în anul 2010.

Premierul britanic a făcut aceste dezvăluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama înfiinţată de tatăl său.

"Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental greşită că această companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor", a spus David Cameron.

Marţi seară, David Cameron oferea asigurări că nici el, nici familia lui nu obţin niciun fel de venituri din fonduri offshore, în contextul în care opoziţia a cerut iniţierea unei anchete după ce numele tatălui primului-ministru a fost menţionat în "Dosarele Panama". "Nu deţin acţiuni, nu sunt implicat în trusturi sau în fonduri offshore. Acest lucru trebuie să fie foarte clar", declara marţi David Cameron.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic (opoziţie), a cerut marţi investigarea "tuturor persoanelor care ar deţine bani în paradisuri fiscale".

Potrivit unor informaţii dezvăluite în Scandalul Panama, tatăl premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat în 2010, ar fi apelat la investiţii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contribuţii fiscale în Marea Britanie. Nu există nici măcar sugestii că aranjamentele fiscale dezvăluite în "Dosarele Panama" ar fi fost ilegale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite