David Cameron: „Marea Britanie nu va opri imigranţii din UE care vor să lucreze la noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie nu intenţionează să „pună bariere” pentru imigranţii din Uniunea Europeană care vor să muncească în Albion, în pofida controverselor legate de acest subiect, a declarat de curând prim-ministrul britanic, David Cameron, potrivit „The Telegraph”.

Totodată, oficialul din Marea Britanie a subliniat că normele Uniunii Europene care permit migraţia forţei de muncă sunt „importante” şi vor rămâne în vigoare, chiar dacă în ultima perioadă subiectul imigranţilor a stârnit numeroase controverse în statul insular.

David Cameron a precizat de asemenea că respinge cererile formulate de partidul Independenţei (UKIP) care doreşte scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi abandonarea tratatelor privind circulaţia liberă a cetăţenilor UE.

Publicaţia „The Telegraph” notează că peste un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene au venit în ultimii ani în Marea Britanie să lucreze, 150.000 dintre ei ajungând doar anul trecut.

În ultimele luni, oficialii britanici au aplicat o serie de reguli mai stricte pentru a limita obţinerea ajutoarelor sociale de către imigranţii care ajung în Albion. Cu toate acestea, premierul britanic spune că libertatea de circulaţie a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu va fi afectată.

„Trebuie să ne asigurăm că libertatea de a munci se bazează pe principiul - ajungi în ţară şi începi să lucrezi, nu începi să pretinzi beneficii sociale. În prezent, mulţi cetăţeni britanici merg să lucreze în alte ţări europene. La fel, alţi cetăţeni europeni vin aici să lucreze. Libertatea de a aplica pentru un loc de muncă în altă ţară este un lucru, însă ceea ce am văzut recent cred ca este cu totul altceva”, a mai declarat David Cameron.

Recent, Universitatea Oxford a dat publicităţii un studiu în care se notează că cel puţin 30.000 de români şi bulgari au ajuns în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014, pentru a lucra. Raportul menţionează că în prezent există în Regatul Unit un total de 200.000 de români şi bulgari, mai mulţi cu 25% decât anul trecut.


Citeşte şi:

Marea Britanie extinde măsurile împotriva imigranţilor

Marea Britanie a anunţat noi restricţii privind dreptul lucrătorilor din UE la ajutoare sociale, începând cu luna iulie, în contextul unei campanii extinse împotriva imigraţionismului, curent alimentat de aversiunea britanicilor faţă de UE şi de pierderea în sondaje a partidului de guvernământ.

Presa britanică: 130.000 de imigranţi vor veni în fiecare an în Marea Britanie

Mass-media din Marea Britanie publică rezultatele unui nou studiu care pretinde că nivelul imigraţiei va atinge cote alarmante, anume 130.000 de noi oameni în fiecare an, în cazul în care se menţine ritmul actual. Presa din Regat continuă astfel campania de denigrare a românilor plecaţi să muncească în Marea Britanie, publicând previziuni bazate pe surse neprecizate.

Parlamentul European: noi reguli pentru muncitorii din UE

Cetăţenii europeni care lucrează temporar în alte state vor beneficia de un cadru legislativ mai favorabil, după ce Parlamentul European a adoptat miercuri noi norme în domeniu. Legislatorii europeni au clarificat regulile de diferenţiere între detaşările reale în scopul muncii şi încercările de a ocoli legea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite