David Cameron l-a acuzat pe actualul premier britanic Boris Johnson că s-a comportat „îngrozitor” în timpul campaniei referendumului pentru Brexit

David Cameron l-a acuzat pe actualul premier britanic Boris Johnson că s-a comportat „îngrozitor” în timpul campaniei referendumului pentru Brexit

David Cameron FOTO EPA-EFE

David Cameron i-a acuzat pe actualul prim-ministru britanic Boris Johnson şi pe conservatorul Michael Gove că s-au comportat „îngrozitor” în timpul campaniei pentru referendumul privind Brexitul, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu pentru Times, înainte de lansarea memoriilor sale, fostul premier conservator i-a atacat pe unii dintre colegii săi care au susţinut ieşirea Marii Britanii din UE, pentru că „au terfelit guvernul”.

Cameron a spus că rezultatul din 2016 l-a lăsat „extrem de deprimat” şi ştia că „unii oameni nu mă vor ierta niciodată”.

El a mai precizat că un alt referendum nu ar trebui scos din discuţie „pentru că suntem blocaţi”.
Cameron a criticat strategia lui Boris Johnson privitoare la Brexit, inclusiv decizia premierului de a suspenda Parlamentul înainte de termenul-limită pentru Brexit de 31 octombrie.

Prim-ministrul a spus că suspendarea – sau prorograrea – este o acţiune normală a unui nou guvern, pentru a-şi prezenta noile politici într-un Discurs al Reginei şi că blocarea unui Brexit fără acord ar zădărnici negocierile lui cu Uniunea Europeană.

Cameron este cel care a cerut referendumul din 2016, după ce l-a promis în manifestul electoral al Partidului Conservator cu un an înainte.

El a susţinut campania de rămânere în UE, dar a pierdut votul cu 52% la 48% şi a anunţat la câteva ore distanţă că se retrage din funcţia de prim-ministru.

În interviul său pentru Times, Cameron – care a fost premier al Marii Britanii între 2010 şi 2016 – a spus că colegii săi conservatori Johnson, Gove, Penny Mordaunt şi Priti Patel au „lăsat adevărul acasă” în campania referendumului, în special atunci când a venit vorba despre imigraţie.

În ciuda faptului că este îngrijorat de consecinţele referendumului şi a faptului că acceptă să fie învinovăţit pentru unele dintre ele, Cameron nu consideră că a greşit atunci când l-a organizat. În schimb, el îşi menţine ideea că votul era „inevitabil” şi că părerile privind apartenenţa la UE trebuiau clarificate.

După ani de tăcere, întoarcerea lui Cameron în spaţiul public ar putea să-i dăuneze lui Johnson. El critică vehement rolul pe care actualul premier l-a avut în campania de ieşire a Regatului din UE, scriind în carea sa că el şi colegul său de campanie pro-Brexit s-au comportat „îngrozitor”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările