Danemarca va introduce controale la frontiera cu Suedia, după atacurile care au zguduit Copenhaga

Danemarca va introduce controale la frontiera cu Suedia, după atacurile care au zguduit Copenhaga

Danemarca va introduce controale temporare la graniţa sa cu Suedia, pentru a contracara terorismul şi criminalitatea transfrontalieră, a anunţat ministrul danez al Justiţiei, miercuri.

Ministrul Nick Hekkerup a spus că această măsură este un răspuns la infracţiunile comise în această vară, inclusiv explozia de la Administraţia Fiscală din Copenhaga, şi o crimă dublă din Herlev, pe care autorităţile le pun pe seama infractorilor care au venit în ţară din Suedia.

„Explozia de la Administraţia Fiscală şi crima dublă din Herlev sunt exemple de infracţiuni grave care pot veni din Suedia, peste graniţă”, a declarat Hekkerup într-un comunicat, potrivit Euronews.

„Pentru a contracara ameninţarea criminalităţii transfrontaliere, întărim protecţia graniţei cu Suedia prin introducerea unor controale temporare şi consolidarea forţelor de poliţie din zonele de frontieră cu Suedia”, a adăugat el.

Controalele de frontieră vor intra în vigoare de la 12 noiembrie şi vor dura şase luni.

Danemarca şi Suedia – amândouă membre UE şi Schengen – sunt conectate de Podul Oresund, de 8 kilometri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările