Danemarca acuză Rusia că a piratat e-mailurile Ministerului Apărării

Danemarca acuză Rusia că a piratat e-mailurile Ministerului Apărării

Claus Hjort Frederiksen Foto: EPA

Ministrul danez al Apărării a denunţat „atitudinea foarte agresivă“ a Rusiei, după ce duminică seara a fost publicat un raport care făcea referire la piratarea unor e-mailuri de către hackeri ruşi acuzaţi de ingerinţe în alegerile prezidenţiale americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest lucru face parte dintr-un război continuu în acest domeniu (...), în care asistăm la o atitudine foarte agresivă a Rusiei“, a declarat pentru agenţia de presă Ritzau ministrul Apărării, Claus Hjort Frederiksen, relatează AFP, preluată de News.ro.
 
Potrivit unui raport al Centrului pentru securitate cibernetică, un grup de hackeri ruşi pro-Kremlin a reuşit să pătrundă în mesageria electronică a unor funcţionari ai Ministerului Apărării în 2015 şi 2016.
 
„E-mailurile piratate nu conţin secrete militare, dar este, evident, grav“, a spus ministrul.
 
APT28, grupul acuzat în raport, este legat de Guvernul rus şi a fost prezentat de către FBI şi serviciile americane de securitate internă ca fiind în spatele unor „activităţi cibernetice dăunătoare“ îndreptate împotriva unor site-uri guvernamentale americane.
 
În Danemarca, Centrul pentru securitate cibernetică a avertizat la începutul anului că „ameninţarea spionajului cibernetic vizând autorităţi şi întreprinderi daneze“ este „foarte ridicată“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările