Danemarca acuză Rusia că a piratat e-mailurile Ministerului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claus Hjort Frederiksen Foto: EPA
Claus Hjort Frederiksen Foto: EPA

Ministrul danez al Apărării a denunţat „atitudinea foarte agresivă“ a Rusiei, după ce duminică seara a fost publicat un raport care făcea referire la piratarea unor e-mailuri de către hackeri ruşi acuzaţi de ingerinţe în alegerile prezidenţiale americane.

„Acest lucru face parte dintr-un război continuu în acest domeniu (...), în care asistăm la o atitudine foarte agresivă a Rusiei“, a declarat pentru agenţia de presă Ritzau ministrul Apărării, Claus Hjort Frederiksen, relatează AFP, preluată de News.ro.

Potrivit unui raport al Centrului pentru securitate cibernetică, un grup de hackeri ruşi pro-Kremlin a reuşit să pătrundă în mesageria electronică a unor funcţionari ai Ministerului Apărării în 2015 şi 2016.

„E-mailurile piratate nu conţin secrete militare, dar este, evident, grav“, a spus ministrul.

APT28, grupul acuzat în raport, este legat de Guvernul rus şi a fost prezentat de către FBI şi serviciile americane de securitate internă ca fiind în spatele unor „activităţi cibernetice dăunătoare“ îndreptate împotriva unor site-uri guvernamentale americane.

În Danemarca, Centrul pentru securitate cibernetică a avertizat la începutul anului că „ameninţarea spionajului cibernetic vizând autorităţi şi întreprinderi daneze“ este „foarte ridicată“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite