Daily Mirror: Conturi de Twitter ale Statului Islamic sunt gestionate de pe adrese IP aparţinând Guvernului britanic

Daily Mirror: Conturi de Twitter ale Statului Islamic sunt
gestionate de pe adrese IP aparţinând Guvernului britanic

FOTO Daily Mirror

VandaSec, un grup format de patru hackeri, afirmă că mai multe conturi de Twitter ale unor jihadişti din cadrul organizaţiei Statul Islamic (SI) sunt gestionate de pe adrese IP deţinute de Departamentul Muncii şi Pensiilor din Marea Britanie. Cel puţin trei astfel de conturi au fost descoperite, potrivit Daily Mirror.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hackerii din cadrul VandaSec au prezentat tabloidului Daily Mirror dovezi că adrese IP aparţinând Guvernului britanic au fost folosite de trei jihadişti ca să acceseze conturi de Twitter pentru a recruta adepţi şi a face propagandă pentru Statul Islamic.

La prima vedere, adresele IP păreau a fi localizate în Arabia Saudită, dar, după o căutare mai atentă, cu instrumente specifice, VandaSec a descoperit că acestea duc la Departamentul Muncii şi Pensiilor din Londra. „Nu vi se pare că e ciudat?“, a declarat un hacker pentru Daily Mirror.

Această descoperire a generat suspiciuni că persoane din cadrul Guvernului britanic gestionează conturi de Twitter favorabile SI sau că respectivele conturi reprezintă capcane întinse de serviciile de informaţii.

Tabloidul britanic dă asigurări că a efectuat propriile cercetări şi a descoperit să adresele IP au legături cu o serie de tranzacţii între Marea Britanie şi Arabia Saudită. Guvernul britanic a vândut adrese IP către două companii din Arabia Saudită. După realizarea tranzacţiei, în octombrie 2015, adrese care au făcut parte din această tranzacţie au fost folosite de jihadişti pentru a-şi difuza mesajele.

Jamie Turner, un expert din cadrul firmei PCA Predict, a precizat că este posibil ca adresele IP cumpărate de Arabia Telecom şi Mobile Telecommunications Company să fie încă legate de Guvernul britanic, întrucât datele nu s-au actualizat.

Guvernul britanic a recunoscut că a vândut adrese IP către cele două companii menţionate, însă a subliniat nu are niciun control asupra felului în care acestea sunt folosite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările