Italia: cutremur cu magnitudinea 5 în sudul ţării

Italia: cutremur cu magnitudinea 5 în sudul ţării

Unde seismice în sudul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 5 a avut loc sâmbătă în sudul Italiei, în Calabria, fără să provoace victime sau pagube materiale, potrivit primelor informaţii furnizate de către pompieri şi carabinieri, relatează AFP.

Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), contactat de AFP, magnitudinea seismului, care s-a produs către ora 10.24 GMT (13.24, ora României), a fost de "aproximativ 5, iar epicentrul s-a situat la o adâncime de aproximativ 66 de kilometri".

Potrivit autorităţilor locale - Protecţia Civilă, pompierii şi Carabinierii - citate de presă, cutremurul nu a provocat victime şi nici pagube materiale, conform primelor informaţii disponibile, dar a provocat panică în anumite şcoli, elevii ieşind în stradă.

Epicentrul s-a situat în mare, în apropiere de localitatea Crotone, în sudul extrem al peninsulei. Cutremurul a fost resimţit în toată Italia sudică, precizează INGV pe site.
Seismul are loc cu o zi înaintea marcării a cinci ani de la cutremurul de la L'Aquila, soldat cu 309 morţi.

Oraşul medieval L'Aquila (centru) şi satele vecine au fost afectate, pe 6 aprilie 2009, de un cutremur cu magnitudinea 6,3, soldat cu 309 morţi şi care a provocat surparea a numeroase imobile.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: