Cutremur de magnitudinea 3,7, resimţit la Roma

Cutremur de magnitudinea 3,7, resimţit la Roma

Pe 23 iunie s-a înregistrat un nou cutremur în Italia

Un cutremur de magnitudinea 3,7 a avut loc duminică seara, la aproximativ 30 de kilometri de Roma, unde seismul a fost resimţit de o parte a populaţiei, a anunţat Institutul Italian de Geofizică.

Nicio pagubă nu a fost semnalată, potrivit presei italiene, relatează AFP. Însă, o linie de metrou din capitala italiană a fost temporar oprită, în vederea efectuării unor verificări, potrivit Atac, societatea de transport din Roma.
 
Transportul a fost reluat duminică seara, potrivit aceleiaşi surse. Cutremurul a avut loc în apropiere de Colona, un orăşel situat la est de Roma, însă nu s-a soldat cu răniţi sau pagube majore, potrivit presei italiene, care citează Protecţia Civilă şi martori.
 
Mulţi locuitori de la Colonna şi din zonă au ieşit din locuinţe după seism, înregistrat de către Instititul italian de geofizică la ora locală 20.43 (21.43, ora României). Cutremurul a fost localizat la nouă klometri adâncime, ceea ce explică de ce a fost resimţit, în pofida unei magnitudini moderate, potrivit unor experţi contactaţi de agenţia italiană de presă Agi.
 
Capitala italiană nu se află într-o zonă de intensă activitate seismică, însă cutremurele care au loc în regiunea vecină, Abruzzo, o zonă cu o puternucă activitate seismică, sunt resimţite adesea la Roma.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: