Curse de avioane anulate şi alerte de inundaţii în Marea Britanie, provocate de a doua furtună majoră din această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie se plimbă pe plajă, în Bournemouth, Marea Britanie, în timpul furtunii Dennis care a lovit Regatul Unit Foto EPA EFE
O femeie se plimbă pe plajă, în Bournemouth, Marea Britanie, în timpul furtunii Dennis care a lovit Regatul Unit Foto EPA EFE

Marea Britanie a fost lovită sâmbătă de a doua furtună majoră din această săptămână, numită Dennis, care a dus la perturbarea traficului aerian şi feroviar şi la alerte de inundaţii în multe regiuni ale ţării, într-un moment în care multe şcoli intră în vacanţă, transmite Reuters.

Ploile masive şi vântul puternic provocate de furtuna Denis au lovit Marea Britanie la mai puţin de o săptămână după ce furtuna Ciara a perturbat transporturile, a inundat case şi a lăsat mii de locuinţe fără curent electric.

EasyJet a avertizat în legătură cu o ”perturbare semnificativă” a operaţiunilor sale, numeroase curse fiind anulate la aeroportul Gatwick, în timp ce aeroportul Luton a avertizat pasagerii să verifice la operatorii aerieni care este situaţia, înainte de a pleca de acasă.

Un număr de 30 de avertizări au fost emise în Anglia, fiind aşteptate inundaţii, în timp ce alte 238 de avertismente au fost pentru posibile inundaţii, potrivit Agenţiei Mediului.

Un total de 75 de militari ajută la construirea de baraje şi la repararea de baraje pentru inundaţii în Yorkshire, nordul Angliei, unde solul este deja saturat de apă după ploile de săptămâna trecută.

”Guvernul nu va ezita să se folosească de toate mijloacele pentru a atenua efectele furtunii Denis”, a declarat ministrul Apărării, Ben Wallace.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite