Cuplul prezidenţial al Franţei se destramă: Hollande anunţă încetarea relaţiei cu Trierweiler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Francois Hollandeva a anunţat, sâmbătă, în mod oficial despărţirea de Valerie Trierweiler. Dezvăluirile recente privind infidelitatea preşedintelui au determinat-o pe Trierweiler să-şi contacteze avocatul pentru a încheia relaţia cu Hollande.

Preşedintele francez François Hollande a anunţat sâmbătă, pentru AFP, încetarea relaţiei cu Valérie Trierweiler, după două săptămâni de la dezvăluirea relaţiei sale amoroase cu actriţa Julie Gayet.

Precizând că vorbeşte în nume personal şi nu ca şef de stat, fiind vorba despre „viaţa (sa) privată”, François Hollande a declarat „anunţ că am încheiat viaţa comună pe care o împărtăşeam cu Valérie Trierweiler”.

Deşi Hollande a negat, iniţial, că ar avea o relaţie secretă cu actriţa Julie Gayet, aşa cum a scris publicaţia„Closer”, a admis că a întâmpinat „momente dificile” în cadrul cuplului, iubita lui oficială fiind jurnalista Valerie Trierweiler.

După ce mass-media din Franţa au publicat mai multe fotografii în care preşedintele era surprins mergând pe scuterul său înspre locul de întâlnire cu Gayet, un apartament în apropiere de reşedinţa sa prezidenţială, Trierweiler a fost spitalizată şi a primit îngrijiri medicale pentru „epuizare” şi stres”. Actuala parteneră a preşedintelui francez a petrecut o săptămână pe patul de spital, iar după externare s-a întors la Palatul Elysee.

Potrivit relatărilor din presă, Trierweiler şi-a concediat avocatul, joi, după ce acesta a spus în mod public că aceasta caută soluţii pentru a se despărţi de Hollande „cu cea mai mare demnitate”.

Surse apropiate preşedintelui Hollande au transmis presei franceze că liderul de la Paris va anunţa în mod oficial despărţirea de Trierweiler sâmbătă.

„Hollande a discutat cu ea şi a pus-o la curent. Ea (Trierweiler) acceptă situaţia ca un fapt împlinit, dar îl lasă pe el să aibă iniţiativa”, a spus un membrul al anturajului lui Trierweiler pentru cotidianul „Le Parisien”.

Între timp, Trierweiler, care şi-a păstrat slujba de jurnalist pentru revista Paris-Match, va călători duminică în India pentru a susţine activitatea fundaţiei franceze de caritate Acţiune Împotriva Foamei. Tot mai multe nedumeriri se adună asupra vizitei oficiale a jurnalistei, statutul ei de Primă Doamnă fiind pus sub semnul întrebării.

Înainte ca preşedintele Franţei să anunţe oficial despărţirea de partenera sa, biroul de presă al preşedinţiei franceze a contrazis zvonurile apărute în mass-media din ţară.

Francois Hollande şi Valerie Trierweiler nu au fost căsătoriţi, iar relaţia lor a fost oficializată  la şase luni după ce liderul de la Palatul Elysee şi-a părăsit iubita anterioară, Segolene Royal. Fost candidat la preşedinţia Franţei, Royale este mama celor patru copii ai lui Hollande.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite