Cum a reuşit un român să-i fure 20 de kilograme de aur unei femei din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lingouri de aur Foto rri ro

Un bărbat din România a reuşit să fure 20 de kilograme de aur de la o vârstnică de 78 de ani din Austria şi a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fapta sa.

Românul a fost ajutat şi de un complice – un avocat care era prieten cu bătrâna. Cei doi au plănuit furtul a 20 de lingouri de aur, însumând 20 de kilograme, în urmă cu doi ani. 

Victima era o pensionară bogată, de 78 de ani, din Viena, apropiată a avocatului. După furt, avocatul austriac a cedat şi a recunoscut fapta. Aurul însă nu a fost recuperat, pentru că românul a părăsit ţara cu toate cele 20 de lingouri, relatează wien.orf.at, citată de digi24.ro.

Românul şi avocatul austriac s-au cunoscut la Viena şi acesta din urmă i-a povestit într-o seară românului că avea o cunoştinţă ce deţinea 20 de lingouri de aur. Furtul s-a produs într-o zi în care austriacul şi-a invitat la masă, în oraş, prietena bogată. Românul a intrat în locuinţa acesteia când lipsea şi a furat cele 20 de lingouri.

Avocatul fost condamnat, anul trecut, la trei ani şi jumătate de închisoare, însă românul, fugit în Serbia cu aurul evaluat la 700.000 de euro, a fost prins şi adus în Austria abia în luna mai a acestui an. A fost condamnat, în primă instanţă, la 4 ani de închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite