Cum a reuşit Macron să determine 900.000 de francezi să se programeze într-o singură zi pentru vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron sosind la Summitul Social de la Porto FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron sosind la Summitul Social de la Porto FOTO EPA-EFE

Franţa a decis să impună vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru toţi lucrătorii din unităţile sanitare, personal medical sau nu, precum şi pentru persoanele aflate în contact cu persoane vulnerabile.

După un anunţ făcut de preşedintele Macron, peste 900.000 de francezi s-au programat pentru vaccinarea împotriva COVID-19 într-o singură zi, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Macron a anunţat luni un set larg de măsuri pentru combaterea creşterii numărului de infectări şi a subliniat că restricţiile îi vor viza pe cei care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

„Au fost 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. Peste 900.000 de francezi şi-au făcut programări la vaccinare ieri (luni nota red.), de două ori mai multe decât recordul din 11 mai”, a spus Niox-Chateau, şeful Doctolib, unul dintre cele mai mari site-uri de programare pentru vaccinare.

Preşedintele Franţei i-a avertizat pe angajaţii din sănătate că dacă nu se vaccinează până pe 15 septembrie vor suporta consecinţele. Toţi lucrătorii din unităţile sanitare, personal medical sau nu, precum şi pentru persoanele aflate în contact cu persoane vulnerabile vor fi obligaţi să se vaccineze până la acea dată.

Franţa va impune prezentarea unui permis sanitar şi pentru accesul în restaurante, cafenele şi anumite mijloace de transport, începând din luna august, a mai anunţat preşedintele Macron, pentru a-i încuraja pe francezi să se vaccineze împotriva Covid-19, arată sursa citată.

„Permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, cămine de bătrâni şi unităţi de asistenţă medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii de lungă durată, unde, din nou, doar cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor putea avea acces în aceste locuri”, a declarat Macron.

Citeşte şi:

Român împuşcat de patru ori de poliţişti, într-un parc din München. Care a fost motivul

Un militar din trupele speciale a aterizat în bucătăria unei familii. Paraşuta nu s-a deschis normal

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite