Cum i-au îndepărtat ucrainenii pe ruşi de pe Insula Şerpilor: „Pământul le ardea sub picioare” VIDEO

Cum i-au îndepărtat ucrainenii pe ruşi de pe Insula Şerpilor: „Pământul le ardea sub picioare” VIDEO

Foto: TWITTER OSINT

La scurt timp după ce Rusia a confirmat retragerea armatei ruse de pe Insula Şerpilor, forţele armate ucrainene au publicat o nouă înregistrare video în care arată cum au atacat poziţiile acestora de pe insulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare publicată pe pagina de Twitter, ministerul ucrainean al Apărării prezintă şi cele 3 ingrediente ale operaţiunii de a-i înlătura pe ruşi de pe Insula Şerpilor:
 
  • abilităţile militarilor ucraineni, 
  • armele ucrainene moderne; 
  • echipamentele de la partenerii internaţionali;
  • „...şi Insula Şerpilor este liberă de ocupaţie”, scrie ministerul ucrainean al Apărării în descrierea postării. 
În înregistrarea video, se poate observa că armata ucraineană a utilizat inclusiv obuzierele 2S22 „Bohdana” fabricate chiar în Ucraina pentru a ataca Insula Şerpilor. Obuzierele 2S22 „Bohdana” au un calibru de 155 de milimetri, la fel ca armele AHS Krab livrate Kievului de Polonia sau obuzierele Panzerhaubitze 2000 promise de Germania. 
 
Într-un alt mesaj, armata ucraineană comentează, ironic, retragerea ruşilor: „Comandamentul Operaţional Sud confirmă că ocupanţii ruşi au părăsit Insula Şerpilor. N-au mai suportat vremea - pământul le ardea sub picioare, marea fierbea, aerul era prea fierbinte. PS Nave de război ruseşti, duceţi-vă dracului!”.

Forţele armate ucrainene salută eliberarea Insulei Şerpilor 

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene, a salutat, joi, „eliberarea unui teritoriu strategic” după ce armata Federaţiei Ruse a informat, joi, 30 iunie, că şi-a retras armata de pe insulă
 
„În timpul nopţii, ca urmare a unei operaţiuni militare de succes cu unităţile noastre de rachete şi artilerie de pe Insula Şerpilor, inamicul a evacuat în grabă garnizoana cu două bărci cu motor şi probabil a părăsit insula”, afirmă Comandamentul operaţional Sud al forţelor armate ucrainene. 
 
La rândul său, Rusia susţine că a retras trupele în semn de „bunăvoinţă” de pe insula pe care au ocupat-o din prima zi a războiului şi pe care au fortificat-o în ultima lună, după atacurile repetate ale ucrainenilor de la începutul lunii mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările