Criza kerosenului riscă să paralizeze aeroporturile din Moscova

Criza kerosenului riscă să paralizeze aeroporturile din Moscova

Aeroporturile moscovite riscă să nu mai poată alimenta aeronavele

Aeroporturile internaţionale din Moscova sunt pe cale să-şi suspende activitatea pentru că nu mai au suficient combustibil pentru alimentarea avioanelor. Autoritatea aeronautică a Federaţiei Ruse cere ajutor Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeroporturile internaţionale din capitala rusă se confruntă cu o gravă criză de kerosen. Potrivit agenţiei de presă Interfax, aeroporturile Domodedovo, Şeremetievo şi Vnukovo nu mai au combustibil în stoc decât pentru câteva zile.

Kerosen din rezerva statului

Motivul acestei penurii de combustibil sunt întârzierile la livrări. Autoritatea aeronautică rusă a cerut Guvernului de la Moscova să furnizeze de urgenţă 180.000 de tone de kerosen din rezerva statului şi a făcut apel la companiile energetice să-şi onoreze contractele.

Reorientare în pragul iernii

Deficitul de kerosen a devenit un lucru obişnuit în prima luna de toamnă, când rezervele de combustibil pentru avioane sunt la un nivel redus după consumul mare din perioada concediilor din iulie şi august. În plus, companiile energetice se reorientează, în septembrie, spre alte tipuri de carburanţi pentru perioada iernii. Ministerul rus al Energiei s-a angajat să remedieze de urgenţă situaţia şi a asigurat că nu se va ajunge la colaps.

Companiile străine, afectate

Ministrul adjunct al Energiei, Serghei Kudriaşov, a admis că situaţia cea mai gravă se înregistrează pe aeroportul Şeremetievo, nodul aerian al celei mai importante companii de aviaţie din Rusia, Aeroflot. Un reprezentant al aeroportului moscovit a declarat pentru Itar-Tass că din 10 septembrie aeronavele riscă să nu mai poată fi alimentate pe Şeremetievo.

Un colaps al aeroportului internaţional Vnukovo ar afecta şi compania aeriană Germanwings, divizie low-cost a Lufthansa. Dacă rămâne fără kerosen aeroportul Domodedovo, au de suferit companiile Lufthansa şi Air Berlin. Săptămâna trecută în Rusia, oferta pieţei a fost de 5.000 de tone de kerosen, cererea fiind de 270.000 de tone.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările