Criză în Italia: liderul de stânga Bersani îşi anunţă viitoarea demisie

Criză în Italia: liderul de stânga Bersani îşi anunţă viitoarea demisie

Pier Luigi Bersani FOTO Reuters

Pier Luigi Bersani, secretar al Partidului Democrat centru-stânga, a anunţat vineri seară în faţa parlamentarilor partidului său că va demisiona odată ales viitorul preşedinte al Republicii Italiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bersani a fost foarte criticat în interiorul PD pentru că nu a impus alegerea unui candidat la funcţia de preşedinte al republicii, în timp ce candidatura fostului prim-ministru Romano Prodi nu a atins majoritatea absolută a marilor electori, în special din cauza diviziunilor interne ale stângii, informează „France Presse“.

Ei s-au întâlnit pentru a alege un succesor al preşedintelui în exerciţiu Giorgio Napolitano. Bersani a admis:

„Mâine dimineaţă ne vom abţine şi vom organiza o întâlnire. Sper că o nouă propunere va fi găsită cu alte forţe politice. Noi singuri nu putem găsi un preşedinte al republicii.“

El a estimat că PD ar trebui „să reia contactele cu alte forţe politice“.

Deşi considerat mare favorit, fostul comisar european Prodi a eşuat vineri în a patra rundă a alegerilor prezidenţiale, fiind o înfrângere usturătoare pentru stângă,citează „Reuters“. 

Votul pentru succesorul la preşedinţie în locul lui Giorgio Napolitano, al cărui mandat se încheie pe 15 mai, reprezintă un moment crucial, de când cu alegerile din februarie care nu s-au soldat cu o nouă guvernare din cauza unei lipse de sprijin. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările