Criza COVID-19. Grecia şi Albania închid şcolile timp de 15 zile

Criza COVID-19. Grecia şi Albania închid şcolile timp de 15 zile

Grecii dezinfectează sălile de clasă

Treizeci de şcoli din capitala Atena şi împrejurimi au fost închise luni pentru o perioadă de 15 zile ca ”măsură de precauţie” împotriva răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, care a provocat 73 de îmbolnăviri în Grecia. Şi guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a şcolilor, anularea adunărilor publice şi a zborurilor directe spre nordul Italiei, după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus,

Ştiri pe aceeaşi temă

Grecia a anunţat deja închiderea a circa zece şcoli şi universităţi din regiunea Attica, din care face parte şi capitala Atena, până marţi, şi alte şase în Salonic, unde a apărut primul caz de coronavirus, până pe 17 martie.
 
Toate excursiile şcolare au fost de asemenea anulate şi toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori începând de luni, timp de 15 zile.
 
Guvernul grec a anunţat luni, într-un comunicat, că bugetul pentru Ministerul Sănătăţii va fi majorat cu 15 milioane de euro pentru achiziţionarea de echipament suplimentar.
 
Ministrul sănătăţii Sotiris Tsiodras a dezvăluit duminică şapte noi cazuri de contaminare în ţară, numărul total al persoanelor infectate din ţară ajungând la 73.
 
Majoritatea noilor cazuri înregistrate în Grecia provin de la un grup de pelerini care au călătorit la sfârşitul lunii februarie în Israel şi Egipt. Ei au călătorit mai multe zile împreună în acelaşi autobuz.
 
Cel mai grav caz este cel al unui bărbat în vârstă de 60 de ani care a mers în acest pelerinaj. El a fost testat pozitiv săptămâna trecută şi se află încă internat într-un spital din Patras, în nord-vestul peninsulei Peloponez (sud).
 
Ca măsură de precauţie, medici şi personal de la spitalul din Patras şi de la un alt spital din Amaliada (vest) au fost trimişi acasă timp de două săptămâni, după ce au intrat în contact cu bărbatul infectat.
 
Toate adunările publice sunt interzise şi toate şcolile şi universităţile sunt închise în două regiuni din Peloponez (Achaia şi Elis) şi pe insula Zakynthos din Marea Ionică.
 
Şi guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a şcolilor, anularea adunărilor publice şi a zborurilor directe spre nordul Italiei, după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite AFP.
 
Persoanele afectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florenţa la sfârşitul lunii februarie, şi tatăl său, pe care probabil l-a contaminat, a comunicat Ministerul Sănătăţii, la scurt timp după miezul nopţii.
 
Cei doi pacienţi, spitalizaţi la Tirana, sunt în stare stabilă şi nu prezintă complicaţii, a precizat sursa citată.
 
Prim-ministrul Edi Rama a convocat de urgenţă guvernul, iar la finalul şedinţei a anunţat că toate instituţiile şcolare vor fi închise timp de 15 zile pentru a se opri răspândirea virusului. De asemenea, vor fi anulate toate adunările publice, sportive şi culturale, la fel şi cursele directe între Albania şi nordul Italiei până la 3 aprilie.
 
Cinci ţări din Balcanii Occidentali – Croaţia, Bosnia, Serbia, Macedonia de Nord şi Albania – au confirmat până acum cazuri de infectare cu COVID-19, cu un total de 19, cele mai multe în Croaţia, 12.
 
Italia, unde s-au înregistrat 366 de decese şi 7.375 de cazuri confirmate, a plasat de duminică 16 milioane de persoane, un sfert din populaţie, în carantină, o măsură fără precedent în Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: