Criza aprovizionării în Marea Britanie. Decupaje din carton ce imită produse „umplu” rafturile goale: „Mmm, fotografii delicioase cu sparanghel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Unele supermarketuri din Marea Britanie înşeală ochii cumpărătorilor cu decupaje de carton ce imită produse „proaspete” pentru a da impresia că au rafturile pline în ciuda crizei de aprovizionare survenite după Brexit.

Ca să dea impresia că au rafturile pline, unele supermarketuri din Marea Britanie au început să acopere lăzile goale cu cartoane ce imită produsele care ar fi trebuit să fie puse la vânzare acolo, relatează The Guardian.

De exemplu, Tesco foloseşte imagini cu sparanghel, morcovi, portocale sau struguri, provocând un val de glume pe reţelele de socializare. 

„Mmm, fotografii delicioase cu sparanghel”, a scris un internaut pe Twitter.

„Îmi place că sparanghelul creşte aşa bine în Marea Britanie. Climatul nostru îi prieşte, sunt sigur”, a comentat un alt internaut pe Twitter.

Din cauza penuriei de şoferi de camion, precum şi de lucrători agricoli, stocurile de fructe şi legume s-au redus simţitor în Marea Britanie.

Bryan Roberts, analist de vânzări la Shopfloor Insights, afirmă că decupajele din carton au devenit deja o practică frecventă în magazinele din Marea Britanie. 

A devenit ceva destul de banal. Şi nu doar din cauza penuriei, ci şi pentru că multe dintre magazine sunt acum pur şi simplu prea mari”, spune el.

Tesco confirmă imaginile, dar afirmă că nu sunt legate direct de problemele de aprovizionare, ci pentru a menţine stocurile mai proaspete şi pentru a reduce risipa de alimente.

În ceea ce priveşte produsele mai scumpe, cum ar fi detergenţii, pudra proteică, ginul etc., decupajele de carton sunt folosite în cazul lor pentru a preveni furturile. Decupajul prezentând ginul este pus pe rafturi pentru a indica disponibilitatea, urmând ca produsul să fie comandat şi ridicat de la casă, susţine Tesco.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite