COVID-19 va fi recunoscut de UE drept o „boală profesională”. Oamenii vor avea dreptul la despăgubiri

COVID-19 va fi recunoscut de UE drept o „boală profesională”. Oamenii vor avea dreptul la despăgubiri

FOTO Shutterstock

Statele membre, reprezentanţii lucrătorilor şi angajatorilor, reuniţi în comitetul consultativ al UE pentru securitate şi sănătate în muncă (CCSS), au ajuns la un acord privind recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională în sectoarele de asistenţă socio-sanitară şi asitenţă la domiciliu, a anunţat Comisia Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Comisia îşi va actualiza recomandarea privind bolile profesionale pentru a promova recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională de către toate statele membre”, a declarat comisarul pentru muncă, Nicolas Schmit.

Acesta a precizat că recunoaşterea bolii COVID-19 ca fiind profesională trebuie extinsă şi la sectoarele în care există activităţi mai mari cu risc de stabilit de infecţie.

De asemenea, el a subliniat că recunoaşterea bolii drept una profesională are ca obiectiv adaptarea legislaţiei naţionale de către starele UE în conformitate cu recomandarea actualizată.

Cu COVID-19 recunoscut ca boală profesională în statele membre, pot fi recunoscute drepturi specifice în temeiul reglementărilor naţionale, cum ar fi dreptul la compensare, în favoarea lucrătorilor din sectoarele relevante, care au luat boala la locul de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările