Procesul naufragiului Costa Concordia: Moldoveanca Domnica Cemortan a recunoscut că a fost iubita căpitanului

Procesul naufragiului Costa Concordia: Moldoveanca Domnica Cemortan a recunoscut că a fost iubita căpitanului

Domnica Cemortan. FOTO: International Business Times.

Dansatoarea moldoveancă, Domnica Cemortan, care se afla la bordul pachebotului Costa Concordia, implicat într-un accident în largul insulei Giglio, in ianuarie 2012, soldat cu moartea a 32 de persoane, a mărturisit în faţa anchetatorilor că a fost iubita căpitanului Francesco Schettino.

Ştiri pe aceeaşi temă

Domnica Cemortan a depus mărturie, în ancheta derulată de autorităţile italiene, că la data producerii accidentului, se afla într-o relaţie de dragoste cu Francesco Schettino, căpitanul vasului Costa Concordia, precizând totodată că se afla cu acesta, la bordul pachebotului.

Jurnaliştii de la BBC notează că în noaptea în care nava Costa Concordia a eşuat, Domnica Cemortan a luat cina alături de Francesco Schettino, acesta invitând-o să i se alăture pe puntea de unde superviza ruta pachebotului.

În instanţă, Domnica Cemortan a recunoscut implicarea sa într-o relaţie cu Francesco Schettino în urma presiunilor făcute de anchetatori. Aceasta a spus că a fost invitată de capitanul vasului la bord, fără să plătească. „Când eşti iubita cuiva, nimeni nu-ţi cere bilet”, a declarat dansatoarea moldoveancă.

Domnica Cemortan a mai precizat, în cadrul procesului, că a lucrat pentru compania care a organizat croaziera vasului Costa Concordia cu circa 3 saptamâni înaintea producerii accidentului. Tot ea a mai mărturisit că l-a întâlnit pe capitanul Schettino într-o croazieră anterioară.

Procurorii din Roma îl acuză pe Francesco Schettino de ucidere din culpa, precum şi de abandonarea navei. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat până la 20 de ani de închisoare. Peste 1.000 de supravieţuitori sunt aşteptaţi să depună mărturie în acest proces.

Pe data de 13 ianuarie 2012, vasul Costa Concordia s-a lovit de stânci în largul insulei Giglio, din Italia. Căpitanului vasului, Francesco Schettino, a deviat ruta programată electronic a pachebotului, precizând că zona îi este familiară. În urma accidentului, 32 de oameni au murit. La bordul navei se aflau 4.252 de persoane, printre care şi 56 de români.


Citeşte şi:

INFOGRAFIE Vasul de croazieră Costa Concordia, condus pe ultimul drum

O companie olandeză va transporta pachebotul de lux, naufragiat în apropiaerea insulei italiene Giglio, într-un port unde va fi dezasamblat.
 
 
Scafandrii au descoperit joi dimineaţă resturi umane în apropierea epavei Costa Concordia, care a naufragiat lângă insula italiană Giglio în iarna anului trecut, iar autorităţile spun că testele ADN vor determina dacă aparţin  celor doi dispăruţi de pe navă, a căror trupuri n-au fost niciodată găsite, informează Associated Press.
 
 
Francesco Schettino, căpitanul vasului Costa Concordia, îl acuză pe timonierul indonezian al navei scufundate, de producerea accidentului care a ucis 32 de oameni. Procesul căpitanului s-a reluat marţi, după vacanţa de vară a magistraţilor din Italia.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările