Coronavirus în Grecia. Autorităţile  închid plajele, după ce mii greci au ignorat apelul de a rămâne în case VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitând de vremea frumoasă, grecii au luat cu asalt plajele, uitând de coronavirus
Profitând de vremea frumoasă, grecii au luat cu asalt plajele, uitând de coronavirus

Mii de greci, încurajaţi de vremea caldă de sâmbătă, s-au adunat în număr mare pe plaje, sfidând autorităţile care au cerut ca oamenii să rămână acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Pe o plajă la Asteras Vouliagmeni, la sud de Atena, agenţii de pază au întors oamenii din drum din cauza supraaglomerării.

Sâmbătă seara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităţilor să închidă toate plajele şi staţiunile de schi.

"Tocmai am ordonat ca toate plajele şi staţiunile de schi să fie închise mâine. Situaţia este gravă şi necesită ca toată lumea să acţioneze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane", a scris premierul într-un mesaj pe Twitter.

Anterior, autorităţile medicale au anunţat că alte două persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce a crescut la trei bilanţul deceselor în ţară. Ambii pacienţi decedaţi aveau probleme grave de sănătate pre-existente, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 228, sâmbătă fiind înregistrate 38 de cazuri noi.

Grecia a anunţat vineri închiderea  muzeelor şi siturile arheologicelor din toată ţara din cauza riscurilor de contaminare cu coronavirus, potrivit AFP.

"Din cauza condiţiilor speciale şi a lipsei de gardieni, ministrul Culturii Lina Mendoni, în acord cu Confederaţia angajaţilor din minister, a decis, pentru siguranţa angajaţilor, precum şi a celor din situri şi din muzee", să închidă toate siturile turistice din ţară până la 30 martie, conform unui comunicat. 

Printre siturile închise se numără în acest weekend Acropola din Atena, Olympia Antică şi Teatrul Epidaur din insula Peloponez, cele mai vizitate în 2019, potrivit Agenţiei naţionale de statinstică (ELSTAT). 

Muzeul Acropole este cel mai vizitat din ţară, înregistrând mai mult de 1,7 milioane de vizitatori pe an, potrivit ELSTAT. 

"Bineînţeles că în muzee şi în siturile arheologice va fi personal necesar pentru a le păzi", a adăugat ministrul Culturii. 

Din cauza coronavirusului, care a contaminat 117 persoane în Grecia, autorităţile au închis de marţi toate şcolile, creşele şi universităţile din ţară şi au decis joi închiderea cinematografelor, teatrelor, tribunalelor şi cluburilor. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite