Corbyn o îndeamnă pe May să accepte un nou referendum, în vederea ieşirii din impasul Brexitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver / Getty Images
FOTO Guliver / Getty Images

Liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie britanică, a înemnat-o joi seara pe Theresa May, şefa Guvernului conservator, să accepte că acordul său al divorţului şi Brexitul său fără acord ”nu mai sunt opţiuni viabile”, relatează BBC News.

El i-a cerut totodată conducătoarei conservatoare să prezinte acte legislative în vederea modificării datei Brexitului.

Partidul Laburist are un plan în vederea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), a declarat Corbyn, care şi-a reiterat susţinerea faţă de o consultare populară pe această temă, ”nu cu scopul de a marca puncte politice, ci ca o opţiune realistă în vederea ieşirii din impasul” actual.

Formaţiunea de opoziţie s-a abţinut, anterior, la un vot în vederea organizării unui referendum - subliniind că o nouă consultare nu este oportună, pentru moment.

Deputaţii britanici au adoptat joi seara o moţiune a Guvernului care prevede o amânare a Brexitului şi un nou vot asupra acordului retragerii din Uniunea Europeană, negociat de către Theresa May cu Bruxellesul, oferindu-i astfel premierului o gură de aer, scrie AFP.

Cu 15 zile înaintea datei prevăzute a Brexitului, deputaţii au decis să-l amâne - cu 412 la 202 voturi.

Moţiunea prevede o amânare scurtă, până la 30 iunie, în cazul în care deputaţii aprobă până la 20 martie acordul retragerii din UE al Theresei May, pe care l-au respins deja în două rânduri.

În cazul în care acordul va fi respins din nou, a treia oară, amânarea urmează să depăşească data de 30 iunie şi implică organizarea unor alegeri europene, prevăzute în mai.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite