Copilul-geniu, licenţă în inginerie electrică la vârsta de 9 ani

Copilul-geniu, licenţă în inginerie electrică
la vârsta de 9 ani

foto captura youtube

Laurent Simons, un copil de doar nouă ani, îşi va termina licenţa la Universitatea Tehnologică din Eindhoven, relatează CNN. Copilul din Belgia este specializat pe inginerie electrică şi este „pur şi simplu extraordinar”, spun profesorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specializarea pe care Laurent şi-a ales-o la Universitatea din Eindhoven, inginerie electrică, este una grea chiar şi pentru studenţii cu vârsta normală.

În decembrie, Laurent va termina licenţa şi are planuri mari, vrea să se înscrie la doctorat pe aceeaşi specializare, deşi vrea să studieze şi în specializarea medicală, după cum a declarat tatăl copilului.

Părinţii lui Laurent, Lydia şi Alexander, au spus că nu au luat în serios spusele bunicilor lui, atunci când aceştia le-au spus că băiatul lor are un dar special. Dar profesorii l-au supus la anumite teste pentru a afla nivelul acestuia şi au ajuns la concluzia că Laurent este ca „un burete care absoarbe toată informaţia”, a mai spus Alexander.

Chiar dacă Laurent provine dintr-o familie de medici, părinţii lui nu găsesc o explicaţie pentru uşurinţa prin care copilul procesează informaţiile.

Însă mama lui, Lydia, are propria teorie cu privire la performaţele micuţului. „Am mâncat mult peşte în timpul sarcinii”, a glumit Lydia.

După ce va termina cu licenţa, Laurent nu se grăbeşte să treacă la alte etape academice. O mulţime de universităţi de prestigiu din lume s-au interesat de el.

„Nu vrem să ia lucrurile prea în serios. Avem nevoie să găsim un echilibru între a fi copil şi talentul lui”, a mai spus Alexander.

Laurent a spus că îi place să se joace cu Sammy, câinele familiei, şi să se joace pe telefon, aşa cum fac ceilalţi copii.

Micuţul şi-a ales deja meseria pe care o va practica în viitor: vrea să dezvolte organe artificiale. Însă până atunci, Laurent plănuieşte o bine meritată vacanţă în Japonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: