Copiii au cea mai mare rată de transmitere a coronavirusului, afirmă directorul medical al Angliei

Copiii au cea mai mare rată de transmitere a coronavirusului, afirmă directorul medical al Angliei

Chris Whitty a spus că recomandarea vaccinării s-a concentrat exclusiv pe beneficiul pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani FOTO Shutterstock

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a spus miercuri că în prezent copiii conduc transmiterea COVID-19 şi că, fără vaccinare, aproape toţi cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani se vor infecta la un moment dat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Există cu siguranţă o transmitere substanţială la această grupă de vârstă. De fapt, grupa de vârstă despre care vorbim este cea în care se produce în prezent cea mai mare rată de transmitere, din câte ne putem da seama", le-a spus Whitty parlamentarilor la şedinţa despre decizia de a oferi vaccinuri anti-COVID copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani, potrivit Reuters.

Toţi copiii din această grupă de vârstă vor primi un vaccin anti-Covid după ce Whitty şi colegii săi au spus săptămâna trecută că astfel elevii vor beneficia de o întrerupere redusă a cursurilor. 
 
Whitty a spus că recomandarea s-a concentrat exclusiv pe beneficiul pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi nu a fost făcută din motive politice sau în beneficiul adulţilor mai vulnerabili.
 
El a adăugat că, deşi programul de vaccinare ar provoca unele întreruperi ale cursurilor, acest lucru ar fi depăşit de perturbarea probabilă cauzată dacă copiii ar prinde COVID-19.
 
„Marea majoritate a copiilor care nu au avut până în prezent COVID se vor îmbolnăvi la un moment dat.(...) Poate nu în următoarele două sau trei luni, dar vor face mai devreme sau mai târziu, deoarece este incredibil de infecţioasă ... vaccinarea va reduce acest risc”, a mai declarat directorul medical al Angliei.
 
De altfel, Guvernul Marii Britanii a decis să permită adolescenţilor cu vârsta începând de la 16 ani să aleagă singuri dacă vor să se vaccineze sau nu, fără să aibă nevoie de acordul părinţilor. Iar copiilor începând de la 12 ani li se permite să ia şi ei o astfel de decizie dacă arată că înţeleg ce înseamnă imunizarea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările