Convorbire telefonică „lungă şi semnificativă“ între Zelenski şi Macron. Despre ce au discutat cei doi şefi de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat o discuţie telefonică „lungă şi semnificativă” cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Pe agenda discuţiilor s-au aflat „problema aprovizionării Ucrainei cu combustibil”, sprijinului pe care Parisul îl oferă Kievului în domeniul apărării, precum şi „posibile modalităţi de export ale produselor agricole ucrainene”, relatează The Guardian.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe contul de Twitter că i-a comunicat omologului său francez, Macron „cursul ostilităţilor”, informaţii cu privire la operaţiunea de salvare a armatei din oţelăria Azovstal, dar şi „viziunea perspectivelor procesului de negociere”.

Cei doi şefi de stat au vorbit şi despre 1pregătirea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni” impuse de Uniunea Europeană şi ”posibile modalităţi de export ale produselor agricole ucrainene”, a mai afirmat Zelenski.

Macron şi Zelenski, au purtat, de asemenea, o „discuţie semnificativă” referitoare la cererea Ucrainei pentru statutul de candidat la procesul de integrare în Uniunea Europeană, a adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite