Controversatul medic francez Didier Raoult susţine că al doilea val de Covid-19 este exclus

Controversatul medic francez Didier Raoult susţine că al doilea val de Covid-19 este exclus

Profesorul Didier Raoult FOTO Twitter

Controversatul medic francez Didier Raoult susţine că epidemia de coronavirus se încheie în zona sa şi nu va exista un al doilea val în lume, în ciuda apelului la vigilenţă al Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii (OMS).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Epidemia se încheie”, a scris profesorul Didier Raoult pe contul său de Twitter.

El îşi bazează concluzia pe faptul că a detectat doar un singur caz luni la Marsilia, în sudul Franţei, din 1.200 de teste.

Specialistul în boli infecţioase spune că situaţia este identică pentru întreaga Franţă.

În opinia sa, al doilea val este exclus. „Nicăieri nu există un al doilea val, este o curbă epidemică banală”, concluzionează el.

Luni, OMS a făcut apel la „vigilenţă extremă”, avertizând că „întotdeauna există riscul ca boala să înceapă din nou”.

Profesorul Didier Raoult a intrat în atenţia opiniei publice franceze pentru promovarea hidroxiclorochinei ca tratament anti-covid-19, boala provocată de noul coronavirus. Hidroxiclorochina este folosită împotriva malariei. Declaraţiile sale au stârnit o serie de dezbateri şi i-au împărţit pe oamenii de ştiinţă în două tabere.

Franţa, a şasea ţară cea mai afectată din lume de noul coronavirus, cu 178.225 de cazuri de infectare, dintre care 26.991 fatale, a început luni un proces de relaxare a măsurilor de izolare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: