Consilierul special al lui Johnson prezintă simptome de covid-19

Consilierul special al lui Johnson prezintă simptome de covid-19

FOTO AFP

Consilierul special al lui Boris Johnson Dominic Cummings - o figură a Brexitului - prezintă simptome de covid-19 şi s-a plasat în izolare, au confirmat luni serviciile premierului britanic, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste simprome au apărut în weekend, a precizat un purtător de cuvânt al Downing Street, confirmând informaţii dezvăluite de un jurnalist de la secţia politică a Daily Mail.
 
Boris Johnson a anunţat vineri că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar ministrul său al Sănătăţii, Matt Hancock, la fel.
 
Dominic Cummings, în vârstă de 48 de ani, unul dintre artizanii victoriei taberei Brexitului în referendumul din iunie 2016, a fost numit în vară consilier special al lui Johnson.
 
El este, astfel, unul dintre cei mai puternici membri ai Guvernului britanic.
 
Cummings a dezminţit săptămâna trecută faptul că a promovat o strategie împotriva noului coronavirus care consta în privilegierea imunizării întregii populaţii britanice şi menţinerea în funcţiune a economiei în pofida morţii unor pensionari
 
Sunday Times dezvăluia atunci că el este cel care a stabilit la sfârşitul lui februarie strategia Guvernului în următorii termeni. ”imunitate în masă, protecţia economiei, iar dacă asta înseamnă că mor pensionari, cu atât mai rău”.
 
Întrebat de Reuters despre autenticitatea acestui citat şi despre exactitatea informaţiilor din articolul respectiv, Dominic Cummings a răpuns că ”nu. Bineînţeles că nu. Nu”. Pentru comunitatea de români din UK, restricţiile cauzate de COVID-19 sunt extrem de importante.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: