Consilierul principal al lui Volodimir Zelenski, vizat de o tentativă de asasinat

Consilierul principal al lui Volodimir Zelenski, vizat de o tentativă de asasinat

Serhii Sefir (stânga) alături de Volodimir Zelenski FOTO Administraţia Prezidenţială a Ucrainei

Consilierul principal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serhii Şefir, a fost vizat miercuri, în regiunea Kievului, de o tentativă de asasinat. Bărbaţi neidentificaţi deocamdată au deschis focul asupra maşinii la bordul căreia se afla Şefir, relatează AFP, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Maşina a fost atinsă de peste zece gloanţe. Şoferul a fost rănit”, a anunţat poliţia ucraineană într-un mesaj postat pe Facebook.

O operaţiune specială în vederea găsirii atacatorilor este în curs.

Potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, Anton Gheraşcenko, şoferul a fost „grav rănit” de gloanţe trase „dintr-o pădure cu arme automate în timp ce automobilul se deplasa”.

Anton Gheraşcenko nu a făcut declaraţii despre Serhii Şefir, însă, potrivit liderului majorităţii prezidenţiale în Parlament, David Aramahia, „este în viaţă şi sănătos”, dar „în stare de şoc”.

Urmele lăsate de gloanţele trase în maşina lui Serhii Şefir FOTO Poliţia Naţională a Ucrainei

Un atac împotriva „politicii şefului statului”

Atacul a avut loc în jurul orei locale 10.00 (şi ora României), în apropiere de satul Lesniki, în regiunea capitalei Kiev.

Autorităţile au deschis o anchetă cu privire la o „tentativă de asasinat”, a anunţat procurorul general Irina Venediktova.

Un alt consiler al preşedinţiei Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat pentru agenţia Interfax-Ukraine că „asociază în mod clar” acest atac unei „campanii agresive şi belicoase împotriva politicii şefului statului”.

El a evocat eforturile lui Volodimir Zelenski în vederea „reducerii influenţei oligarhilor din umbră” asupra politicii Ucrainei şi „distrugerii grupărilor politico-financiare care muncesc pentru adversarii noştri străini”.

El a promis continuarea luptei împotriva „oligarhilor şi criminalităţii”.

FOTO kyivpost.com

Mai multe tentative de asasinat - reuşite sau nu - au vizat oficiali politici şi jurnalişti în Ucraina în ultimii ani.

Ucraina este afectată din 2014 de un război între trupele guvernamentale şi separatiştii proruşi din Donbas susţinuţi puternic de Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările