Consilier al lui Zelenski: Ucraina a pierdut faza actuală a războiului din punct de vedere al ritmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ucraina a pierdut faza actuală a războiului din punct de vedere al ritmului. Rusia a acumulat rezerve mai devreme decât se estima şi a reuşit să îngreuneze situaţia pe frontul din Donbas, a declarat consilierul prezidenţial Aleksei Arestovici.

„Suntem în urmă, ceea ce face situaţia de pe front extrem de dificilă. Prin urmare, este posibil ca armata rusă să se întoarcă în nordul ţării noastre şi să crească presiunea de-a lungul liniei Herson-Zaporojie”, a spus Arestovici, citat de Zerkalo Nedeli.

El remarcă totodată că societatea ucraineană este obosită de război şi începe să se divizeze.

„Oamenii încep să se divizeze. Este necesar să dăm nişte explicaţii. Această etapă este inevitabilă. Va dura o lună, poate o lună şi jumătate. Se va încheia când ajutorul occidental va ajunge prin legea de împrumut şi închiriere şi alte căi în acele cantităţi în care putem stabiliza situaţia”, a subliniat Arestovici.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că situaţia este dificilă în Donbas şi urmează săptămâni grele, dar ţara sa nu are altă soluţie decât să continue lupta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite