Consilier prezidenţial ucrainean: Kievul exclude acceptarea unor concesii pentru Moscova în teritoriul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua
Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a exclus o potenţială încetare a focului cu Moscova şi a declarat că ţara sa nu va accepta niciun acord care implică cedarea de teritorii, relatează CNN.

„Războiul nu se va opri (după concesii, n. red.). Se va lua o pauză pentru o perioadă”, a declarat Podoliak pentru Reuters într-un interviu acordat sâmbătă la administraţia prezidenţială ucraineană.

Mihailo Podoliak a subliniat că dacă Kievul alege să facă concesii, această decizie s-ar întoarce împotriva Ucrainei, deoarece Rusia va răspunde mai agresiv după orice întrerupere a luptei.

„După un timp, cu o intensitate reînnoită, ruşii îşi vor construi armele, forţa de muncă şi vor lucra la greşelile lor, se vor moderniza puţin, vor concedia mulţi generali... Şi vor începe o nouă ofensivă, şi mai sângeroasă şi de amploare”, a mai explicat el.

„Rusia nu poate fi lăsată la jumătatea drumului pentru că va (dezvolta) o stare de spirit «revanşardă» şi va fi şi mai crudă”, a insistat el.

Oficialul ucrainean a respins apelurile referitoare la o încetare urgentă a focului care ar implica trupele ruse care rămân pe teritoriul pe care l-au ocupat în sudul şi estul Ucrainei, spunând că „forţele (ruse) trebuie să părăsească ţara şi după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”.

Şeful Biroului Preşedinţiei din Ucraina Andrii Yermak a reiterat afirmaţiile lui Podoliak printr-o postare pe Twitter prin care afirma că „războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrităţii şi suveranităţii teritoriale ucrainene”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite