Conservatorii lui Merkel sunt optimişti că vor ajunge în acest weekend la un acord de guvernare cu social-democraţii

Conservatorii lui Merkel sunt optimişti că vor ajunge în acest weekend la un acord de guvernare cu social-democraţii

Martin Schulz (stânga) surprins discutând cu Angela Merkel FOTO Arhivă

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel s-au declarat optimişti în privinţa ajungerii la un acord de guvernare în cursul acestui weekend cu social-democraţii lui Martin Schulz.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ţinând cont de punctul în care ne aflăm acum, mă aştept la un acord până duminică“, a declarat Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creştine-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.

Armin Laschet, liderul CDU din Renania de Nord-Westfalia, şi-a exprimat la rândul său speranţa în vederea ajungerii la un acord în cursul acestui weekend.

Conservatorii şi social-democraţii au făcut miercuri şi joi noi paşi în cadrul negocierilor, ajungând la puncte comune în privinţa pensiilor, încălzirii globale şi ocupării forţei de muncă în sectorul social. Alte puncte de acord au fost convenite asupra unor chestiuni delicate precum migraţia şi reîntregirea familiei. În plus, cele două părşi s-au înţeles joi asupra deblocării a 11 miliarde de euro pentru educaţie. Martin Schulz a afirmat că acest lucru îi va convinge mai uşor pe colegii săi să voteze pentru prelungirea coaliţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările