Dezbatere politică televizată între Angela Merkel şi Peer Steinbrück

Dezbatere politică televizată între Angela Merkel şi Peer Steinbrück

Dezbatere electorală între Angela Merkel şi Peer Steinbruck. FOTO: AFP

Cancelarul german, Angela Merkel, a avut duminică prima confruntare televizată cu candidatul propus de Partidul Social-Democrat pentru funcţia de cancelar al Germaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duelul televizat între Angela Merkel şi challengerul ei, social-democratul Peer Steinbrück nu se ştie dacă va schimba părerile electoratului, deoarece potrivit unui sondaj apărut sâmbătă în Bild, partidul actualului cancelar al Germaniei probabil va câştiga alegerile federale din 2013, potrivit publicaţiei Le Monde.

Dar, contrar a ceea ce consideră germanii, Angela Merkel nu a dominat confruntarea cu adversarul său politic. Peer Steinbrück a ştiut cum să atace politica guvernului care nu are „o linie clară”, „nu are nici un plan pentru problema pensiilor” şi care pregăteşte un al treilea plan pentru a ajuta Grecia „deoarece planul pentru gestionarea crizei europene a eşuat”.

La rândul său, Angela Merkel a apărat în cea mai mare parte a timpului acordat politicile guvernului său, concentrându-se mai ales pe numărul de locuri de muncă create, reducerea şomajului şi pe faptul că Germania s-a întărit în ultimii patru ani, mai ales în plan internaţional.

Ambii candidaţi au răspuns, de asemenea, la întrebări specifice. Au vorbit de despre deciziile luate de Germania în ultimii ani, au făcut clar faptul că Germania nu intenţionează să participe la o eventuală intervenţie în Siria, dar au evitat să vorbească pentru moment de viziunea lor privind viitoarele politici sau rolul Germaniei la nivel european.

În final, Peer Steinbrück a promis o Germanie mai „dreaptă”, iar Angela Merkel a promis că o să rămână aceeaşi persoană, acelaşi om de stat, cerând celor care au urmărit dezbaterea să voteze pentru Uniunea Creştin Democrată dacă în ultimii patru ani au avut un trai bun.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările