Condamnări în cazul vasului Costa Concordia

Condamnări în cazul vasului Costa Concordia

Cinci dintre persoanele acuzate în procesul privind naufragiul vasului de lux Costa Concordia în ianuarie 2012, soldat cu 32 de morţi, au fost condamnate sâmbătă de un tribunal italian.

Angajaţii companiei navale care deţinea Costa Concordia au primit pedepse până la doi ani şi zece luni de închisoare, anunţă presa italiană. 

Ei au beneficiat de o procedură cunoscută sub numele de pattegiamento", care permite încheierea unui acord pe cale amiabilă asupra sancţiunii, în schimbul unei recunoaşteri cel puţin parţiale a vinei.

Comandantului navei, Francesco Schettino, judecat în proces, i s-a refuzat până în prezent aplicarea acestui tratament, însă avocaţii săi au cerut încă odată „pattagiamento“ pentru Schettino.

În noaptea de 13 ianuarie 2012, pachebotul de 114.500 de tone s-a lovit de o stâncă, în apropiere de coastă, şi a eşuat, având la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti.

Treizeci şi două de persoane au murit, iar corpurile a două dintre ele nu au mai fost găsite.

 

Între cele 250 de părţi civile în procesul împotriva lui Schettino se află inlusiv Costa Crociere (grupul Carnival), proprietarul navei, dar şi statul italian şi Insula Giglio, unde enorma epavă zace în continuare în apropiere de port, culcată pe o parte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: