Concluzia autorităţilor britanice: vaccinul AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccina cu serul produs de AstraZeneca / FOTO TOBIAS SCHWARZ / AFP / POOL
Vaccina cu serul produs de AstraZeneca / FOTO TOBIAS SCHWARZ / AFP / POOL

Autoritatea britanică pentru reglementarea vaccinurilor a ajuns la concluzia că vaccinul împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui şi nu provoacă tromboze.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a declarat că organizaţia „revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene. El a adăugat însă că dovezile disponibile „nu sugerează că vaccinul este cauza”, susţinând că acesta cheaguri de sânge „ pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, conform Agerpres.

Numărul de doze de vaccin produs de AstraZeneca administrate în Marea Britanie a trecut de 11 milioane, iar numărul de cheaguri de sânge nu depăşeşte numărul de cheaguri care s-ar fi produs în modul natural în rândurile celor vaccinaţi.

Marea Britanie continuă campania de vaccinare cu serul produs de AstraZeneca. Autorităţile române au anunţat şi ele, luni seară, că nu va fi întreruptă vaccinarea cu acest ser.

În acelaşi timp, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că va organiza o reuniune specială, joi, pentru a analiza situaţia vaccinului produs de AstraZeneca. Aceştia vor să stabilească dacă vaccinul a contribuit la apariţia de afecţiuni tromboembolice la cei inoculaţi în urma analizării datelor. Anunţul vine în contextul în care un număr tot mai mare de state au suspendat temporar inocularea cu vaccinul AstraZeneca, printre acestea numărându-se Spania, Germania, Franţa, Danemarca şi Portugalia.

Citeşte şi:

Este periculos vaccinul dezvoltat de AstraZeneca? Ce spun experţii 

CTP: Mă voi vaccina cu AstraZeneca. Teama trebuie să fie învinsă, să lupţi cu ea

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite