Alertă teroristă în Rotterdam. Un concert a fost anulat după ce poliţiştii au găsit o furgonetă plină cu butelii de gaz

Alertă teroristă în Rotterdam. Un concert a fost anulat după ce poliţiştii au găsit o furgonetă plină cu butelii de gaz

Duba în care poliţiştii au descoperit buteliile FOTO Floor Bremer / Twitter

Poliţia din Olanda a oprit o dubă cu numere de Spania în care au găsit mai multe butelii de gaz. O alertă teroristă în Rotterdam a dus la anularea concertului trupei americane de rock Allah-Las, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii barului unde trebuia să aibă loc concertul au scris într-un comunicat că au fost sfătuiţi de autorităţi să anuleze spectacolul după ce poliţiştii au descoperit o furgonetă cu butelii de gaz parcată în apropiere.

Primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a declarat că şoferul dubei a fost reţinut şi este interogat de poliţişti.

Acesta a mai spus că a fost anulat concertul după ce autorităţile olandeze au primit o informaţie de la poliţia spaniolă, care investighează în continuare atacul terorist care a avut loc în Barcelona în urma căruia au murit 15 persoane. 

De asemenea, poliţiştii încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între furgonetă şi atacul din Spania, unde autorităţile au dezvăluit că teroriştii aveau pregătite 120 de butelii cu butan pe care voiau să le folosească în mai multe atentate.

Agenţia de contra-terorism olandeză (NCTV) a precizat că nivelul de alertă teroristă în Olanda nu va creşte şi că rămâne la nivelul patru (n.red.: pe o scară de la unu la cinci).

Potrivit jurnaliştilor olandezi, forţele de ordine au evacuat întreaga clădire unde trebuia să aibă loc concertul, declarând apoi că „aceasta este o ameninţare teroristă şi întregul loc trebuie evacuat”.

Membrii trupei încă nu au făcut vreun anunţ oficial, însă aceştia au mai avut probleme în trecut în Turcia din cauza numelui (Allah-Las). Într-un interviu pentru The Guardian, aceştia spuneau anul trecut că au ales cuvântul „Allah” pentru că voiau să sune mai „sfânt” şi că nu au realizat că asta i-ar putea ofensa pe musulmani.

Solistul trupei, Miles Michaud, relata în interviu că aceştia au primit mai multe emailuri de la musulmani „din întreaga lume” în care oamenii spuneau că se simt ofensaţi.

Barul unde era programat concertul se află aproape de centrul Rotterdam-ului 

citeste totul despre: