Concentrarea fondurilor structurale in regiunile in care se vor desfiinta locuri de munca

Concentrarea fondurilor structurale in regiunile care vor fi afectate de schimbari ce pot antrena pierderea unor locuri de munca poate contribui la iesirea din criza prin care trece Uniunea Europeana,

Concentrarea fondurilor structurale in regiunile care vor fi afectate de schimbari ce pot antrena pierderea unor locuri de munca poate contribui la iesirea din criza prin care trece Uniunea Europeana, apreciaza comisarul european pentru intreprinderi si industrie, Guenter Verheugen. "Nu este realist sa asteptam ca pe termen scurt sau mediu sa poata creste bugetul UE, spune Verheugen, care pledeaza pentru o definire a prioritatilor in scopul rezolvarii problemelor de finantare. Vice-presedintele Comisiei Europene recunoaste ca este vorba de un pas dificil, deoarece tarile care pana acum au beneficiat de cele mai multe fonduri structurale vor primi mai putin si, de aceea, ,este greu sa accepte o reforma". "Problema este egoismul na-tional", considera Verheugen. El a salutat si ideea asa-numitului Fond de Glo-balizare. "Sunt partizanul utilizarii de mijloace europene pentru a amortiza efectele unei transformari de structura", a subliniat comisarul european.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: