Compania aeriană SAS nu va mai cere purtarea măştilor pentru zborurile din Peninsula Scandinavă

Compania aeriană SAS nu va mai cere purtarea măştilor pentru zborurile din Peninsula Scandinavă

SAS este cel mai mare transportator global care renunţă la măsurile de siguranţă sanitară | FOTO Shutterstock

Compania Scandinavian Airlines, cunoscută şi sub numele de SAS, a anunţat că pasagerii care călătoresc între Suedia, Norvegia şi Danemarca nu mai sunt obligaţi să poarte mască pe parcursul zborului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Datorită deschiderii societăţilor şi recomandărilor generale din partea autorităţilor din Scandinavia, începând cu 18 octombrie 2021 SAS elimină obligativitatea purtării măştilor pe durata zborurilor în interiorul Scandinaviei”, a transmis  compania aeriană pe site-ul său web, potrivit Business Insider.
 
SAS este cel mai mare transportator global care renunţă la măsurile de siguranţă sanitară, pentru toţi pasagerii, în timpul pandemiei de COVID-19. Companiile aeriene din întreaga lume au adoptat măsura purtării măştii în primele luni ale pandemiei pentru a opri răspândirea virusului la bordul aeronavelor.
 
Qatar Airways a experimentat în vara anului trecut relaxarea măsurilor, permiţând pasagerilor din clasa business să poarte măştile de protecţie doar la discreţia lor, aşa cum a raportat Insider în iulie 2020, dar acum le cere tuturor pasagerilor să poarte masca de protecţie sanitară.

Compania aeriană SAS a precizat că va urma recomandările Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţa Aeriană. În ce priveşte celelalte zboruri, pasagerii vor trebui să poarte în continuare măşti.
 
„Cu toate acestea, SAS va urma recomandările EASA privind utilizarea obligatorie a măştilor de protecţie sanitară pe alte zboruri SAS, care operează în afara Danemarcei, Norvegiei şi Suediei", a mai spus compania aeriană. 
 
Astfel, zborurile către destinaţiile non-europene, inclusiv SUA, vor păstra şi cerinţele existente privind masca.
 
"SAS menţine cerinţa de a utiliza măşti de protecţie sanitară la bordul zborurilor către alte destinaţii europene şi intercontinentale până la o nouă notificare", a spus compania aeriană. 
 
Ţara de origine a Scandinavian Airlines, Suedia, s-a confruntat cu cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din orice altă ţară nordică. Un total de 1.160.453 de cazuri au fost raportate în Suedia, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai mult decât cazurile cumulate din Danemarca şi Norvegia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările