Compania al cărei avion s-a rupt în trei la aterizarea în Istanbul este abonată la incidente aviatice. Pegasus Airlines operează şi la Bucureşti FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul companiei Pegasus s-a rupt în trei după ce a ieşit de pe pistă, la aterizare FOTO AFP
Avionul companiei Pegasus s-a rupt în trei după ce a ieşit de pe pistă, la aterizare FOTO AFP

Compania aerienă turcă Pegasus al cărei avion s-a rupt în trei şi a luat foc miercuri, după ce a ieşit de pe pistă, pe Aeroportul Internaţional Sabiha Gökçen, situat pe malul asiatic al Istanbulului, pare abonată la astfel de incidente. Conform site-ului companiei,dar şi al datelor furnizate de portalul Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Pegasus Airlines operază şi curse pe ruta Istanbul-Bucureşti şi retur.

Concret, cu numai o lună în urmă, la 7 ianuarie 2020, tot pe Aeroportul Sabiha Gökçen, zborul Pegasus Airlines cu indicativul 747 a avut un incident identic cu cel din această săptămână.

Practic, avionul  Boeing 737-800 (înmatriculare TC-CCK) nu a putut opri la timp şi a depăşit pista şi a ieşit în decor. Atunci nu au fost răniţi, toţi pasagerii fiind evacuaţi cu ajutorul topoganelor.  

avion

FOTO AirportIST / Twitter

Apoi, pe 13 ianuarie 2018, un avion al Pegasus Airlines a fost implicat într-un accident extrem de spectacos, dar şi la fel de periculos. Totul s-a întâmplat în timp ce cursa cu indicativul 8622 operată cu o aeronavă Boeing 737-800 (înregistrare TC-CPF) a aterizat pe Aeroportul Trabzon. Pista era unedă, avionul a derapat lateral şi în final s-a afundat în noroiul de pe margine. Din fericire putem spune pentru că avionul s-a oprit chiar pe faleză şi, deşi suspendat, nu a alunecat în Marea Neagră. Toate cele 168 de persoane aflate la bord au scăpat nevătămate, dar aeronava a avut avarii importante. 

Imagine indisponibilă

În fine, la 10 martie 2010, zborul Pegasus Airlines 361, operat cu un avion  Airbus A319  a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Frankfurt, Germania, după o defecţiune a roţii din faţă a trenului de aterizare, care a rămas blocată într-o poziţie nefirească.  Nu au existat răniţi, dar avariile au fost considerate importante

Reamintim că autorităţile turce au deschis joi o anchetă cu privire la o eventuală neglijenţă criminală din partea celor doi piloţi ai avionului de linie care a ieşit de pe pistă şi s-a rupt în trei, miercuri la aterizare la Istanbul. În urma incidentului, trei persoane au murit şi 179 au fost rănite, scrie presa turcă. Partea din faţă a fuzelajului, în care se află cabina de pilotare şi primele rânduri de locuri, s-a desprins de restul aeronavei şi s-a răstunat. O a doua ruptură a avut loc la nivelul treimii din spate a avionului, în care se află ultimele zece rânduri şi coada aeronavei.

Ancheta - deschisă de Parchetul din Istanbul - împotriva celor doi piloţi vizează o eventuală ”neglijenţă care a antrenat moartea sau rănirea”, potrivit postului de televiziune de stat TRT.

Avionul, la bordul căruia se aflau 177 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi care venea de la Izmir, în vestul Turciei, a aterizat în condiţii meteorologice nefavorabile, pe care autorităţile le-au prezentat drept o posibilă cauză a accidentului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite