Comisia Europeană trimite o echipă de experţi la graniţa dintre Spania şi Gibraltar

Comisia Europeană
trimite o echipă de experţi la graniţa dintre Spania şi Gibraltar

În luna august au fost multe zile în care s-au format cozi la graniţa dintre Gibraltar şi Spania. FOTO: Reuters

O delegaţie de experţi din cadrul Comisiei Europene vor face miercuri, 25 septembrie, o vizită zonei de frontieră dintre Spania şi Gibraltar, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al instituţiei de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O misiunea a Comisiei Europene va avea loc la graniţă dintre Spania şi Gibraltar, pe 25 septembrie, pentru a verifica dacă libera circulaţie a persoanelor şi a bunurilor este respectată, precum şi să investigheze acuzaţiile de contrabandă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Olivier Bailly, într-un mesaj pe contul său de Twitter.

Realizarea unei asemenea misiuni a fost anunţată de la începutul lunii august datorită plângerilor celor din Gibraltar faţă de controalele de la graniţă realizate de autorităţile spaniole.

Experţii Comisiei Europene vor verifica dacă controalele realizate la graniţa cu teritoriul britanic „sunt proporţionale” şi „dacă timpul de tranzit este excesiv”, au precizat surse din Comisie anterior.

Gibraltarul nu este membru al spaţiului Schengen, zona fără frontiere interne. „Chiar dacă sunt permise controalele la frontieră, acestea trebuie să fie proporţionale”, au specificat cei din Comisia Europeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările