Comisia Europeană a luat măsuri împotriva zidului care segrega romii, într-un oraş slovac

Comisia Europeană a luat măsuri împotriva zidului care segrega romii, într-un oraş slovac

Comisarul european pentru Androulla Vassiliou, a cerut distrugerea imediată a zidului care despărţea comunitatea de romi din Kosice, Slovacia, de restul populaţiei, denunţând o situaţie de „segregare" etnică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivele invocate în favoarea construirii au fost legate de securitatea zonei, însă au stârnit indignarea Uniunii Europene şi a asociaţiilor pentru drepturile omului, care au catalogat această măsură drept „inacceptabilă“ şi „discriminatorie“.

„Zidul a fost construit fără autorizaţie de Primăria sectorului Kosice-Zapad", situat la periferie, a explicat primarul oraşului Kosice, Richard Rasi, explicând astfel situaţia Comisiei Europene.

Primăria oraşului slovac Kosice a anunţat iniţierea unei acţiuni în justiţie împotriva construirii unui zid de beton în apropierea unei comunităţi de romi, după ce Comisia Europeană a cerut demolarea construcţiei, relatează AFP.

Zidul de beton are lungimea de 30 de metri şi înălţimea de doi metri şi a fost construit în luna iulie, în jurul unei parcări situate în apropierea unui cartier al romilor. Primăria cartierului Zapad a evocat necesitatea sporirii securităţii parcării.

Primarul sectorului Kosice-Zapad, Rudolf Bauer, a recunoscut că s-a produs o eroare administrativă", negând însă că iniţiativa ar avea scopul segregării etnice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: