Comisia Europeană felicită România

Dănuţa Hubner, comisarul european însărcinat cu politica regională, a felicitat public autorităţile române pentru că "România este prima ţară în curs de aderare care a încheiat procesul

Ştiri pe aceeaşi temă

Dănuţa Hubner, comisarul european însărcinat cu politica regională, a felicitat public autorităţile române pentru că "România este prima ţară în curs de aderare care a încheiat procesul de acreditare a Sistemului de Implementare Descentralizată pentru ansamblul fondurilor ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) cu mult înainte de data prevăzută pentru aderare". Aceasta înseamnă că România este considerată de Comisia Europeană capabilă să gestioneze într-un mod satisfăcător fondurile ISPA, cu tot ce presupune acest proces: selecţia de proiecte, apelul de oferte şi acordarea contractelor.
Comisarul Hubner a atras însă atenţia că "România mai are progrese de făcut în privinţa absorbţiei eficiente a fondurilor pentru următoarea perioadă". Fondurile ISPA, care sunt alocate în domeniile protecţiei mediului şi transporturi, au valori ridicate. De exemplu, României i s-au alocat 1.027 milioane de euro pe 3 ani de zile în perioada 2004-2006.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările