Comisia Europeană le cere statelor membre să ia „măsuri îndrăzneţe” împotriva COVID-19. Când ar putea începe livrarea vaccinurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene FOTO EPA-EFE
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene FOTO EPA-EFE

Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie 2021, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a avertizat că evoluţia pandemiei de COVID-19 în UE este „alarmantă”.

Şefa Executivului UE le-a cerut statelor membre să ia măsuri îndrăzneţe pentru „a salva vieţi”, transmite Agerpres, citând agenţiile de presă Reuters şi EFE.

„Relaxarea măsurilor în lunile de vară nu a fost întotdeauna însoţită de paşi pentru realizarea unei capacităţi de răspuns suficiente”, apreciază Comisia Europeană.

Situaţia COVID-19 este foarte gravă. Toate datele indică o puternică expansiune a virusului în toată Europa. Ne aflăm în plin val doi. Săptămâna trecută s-a ajuns la o cifră de un milion de infecţii confirmate. În săptămânile următoare aceste cifre vor continua să crească, şi aceasta foarte rapid”, a declarata von der Leyen, estimând că UE trebuie să-şi intensifice răspunsul.

Preşedinta CE a lansat totodată un apel către statele membre să se coordoneze mai strâns şi să ia „măsuri îndrăzneţe” care „să ajute la salvarea de vieţi”.

„Nu este momentul să ne relaxăm. Acest Crăciun va fi un Crăciun diferit”, Ursula von der Leyen.

Peste 500.000 de noi contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în mod oficial în lume marţi - un nou record -, potrivit unui bilanţ realizat miercuri pe baza datelor furnizate de autorităţile în domeniul sănătăţii, relevă AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite