Comisia Europeană a anunţat de când revine la normal livrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Comisia Europeană se aşteaptă ca Pfizer/BioNTech să revină începând de săptămâna viitoare la ritmul de producţie şi distribuţie planificat iniţial pentru vaccinul anti-COVID-19, după ce grupul farmaceutic a diminuat recent numărul de doze livrate statelor din Uniunea Europeană.

„Începând de săptămâna viitoare, livrările continuă conform planului”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, purtătorul de cuvânt pentru sănătate al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker, citat de agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

Pfizer/BioNTech a anunţat săptămâna trecută că diminuează temporar livrările de doze de vaccin anti-COVID-19 către UE, invocând operarea unor procese tehnice interne în vederea creşterii capacităţii de producţie. Grupul farmaceutic a preconizat întârzieri de o săptămână.

În pofida problemelor întâmpinate, Pfizer/BioNTech s-a angajat faţă de Comisia Europeană să livreze în luna martie dozele convenite iniţial, a precizat Stefan de Keersmaecker.

Pfizer a anunţat joi că a început să-şi adapteze livrările, crescând de la cinci  la şase numărul dozelor într-un flacon de vaccin.

„Noi ne vom respecta angajamentele cu privire la livrare faţă de state, conform comenzilor care au fost efectuate - acestea au avut mereu la bază un număr total de doze şi nu de flacoane - şi conform etichetării aprobate în fiecare ţară”, anunţă producătorul într-un e-mail.

Pfizer/BioNTech intenţionează să revină la calendarul iniţial de livrări către Uniunea Europeană „începând din săptămâna lui 25 februarie”.

Grupul farmaceutic şi-a anunţat recent obiectivul creşterii producţiei de la 1,3 la 2 miliarde de doze în 2021, în urma acestei recalibrări de şase doze şi extinderii instalaţiilor de producţie.

UE a obţinut pentru întreaga Europă 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite